Storitve, ki jih v naši zobni ambulanti izvajamo

1. Preventiva odraslih (čiščenje)

Pogosto rečemo temu kar čiščenje zobnega kamna. Gre za preventivni poseg, ki obsega čiščenje in poliranje zob. S tem odstranimo obloge in zabarvanje nad nivojem dlesni. Tako zmanjšamo pogostnost vnetja dlesni, kar se kaže z zmanjšanjem pogostnosti krvavitev iz dlesni pri ščetkanju.

2. Preventiva otroci (čiščenje)

Podobno kot pri odraslih, le da se izvaja pri otrocih, ko so prisotni še mlečni zobje. Naša ekipa je poznana po skrbi in prijaznosti do otrok.

3. Preventivni pregledi ustne votline

Pregled tako trdih (zobje) kot mehkih tkiv ust, žrela, jezika in dlesni. Pri vsakem pregledu rutinsko iščemo tudi možne predrakave in rakave spremembe na tkivih ustne votline. Zgodnje odkrivanje sprememb omogoča uspešnejšo ozdravitev.

4. Nočne opornice

Zobni laboratorij izdela napravo za zmanjšanje posledic nočnega stiskanja in škripanja z zobmi.

5. Zalivke

Obnova manjkajočega dela zoba, ki je propadel zaradi zobne gnilobe. Po odstranitvi bakterij in uničenega dela zoba ta del nadomestimo z zalivko. Uporabljamo najkvalitetnejše materiale.

6. Inlay/Onlay

Naprednejši način obnove manjkajočega dela zoba. V poštev pride, kadar manjka večji del zoba zaradi zobne gnilobe ali zloma dela zoba. Običajno uporabljeni material je keramika. Ta storitev zahteva ustrezno pripravo zoba, sledi odtis, ki gre v laboratorij, kjer naredijo keramični inlay. Tega kasneje prilepimo na zob.

7. Krone/mostički

Kadar manjka večina zoba je potrebna obnova celotne zobne krone. Most se lahko naredi, ko pride do izgube enega ali več zob. Uporabljamo samo kvalitetne materiale, kot so keramika, zlato in cirkonij. S tem dosežemo naravni izgled obnovljenih zob.

8. Luske

Prosojne tanke keramične luske za popravo estetike (oblika, velikost, barva) naravnega zoba oziroma kot nadomestilo za neustrezne kompozitne (bele) zalivke.

9. Implantati

Možnost nadomestitve enega ali več manjkajočih zob. Titanijev vsadek se vsadi v čeljustno kost kot nosilec za krono, most ali snemno protezo.

10. Proteze

Še ena od možnosti za nadomeščanje manjkajočih zob.

11. Beljenje

Ponujamo dve možnosti beljenja: beljenje v ambulanti in beljenje doma. V ambulanti na zobe nanesemo belilni gel, postopek traja približno eno uro. Za beljenje doma je postopek nekoliko daljši.

Click to login
Close
Lost Password